Zuiver water met behoud van mineralen.

Onze filters zuiveren het water op verschillende vervuilende stoffen, zoals medicijnresten, hormoonverstoorders, PFAS verbindingen, desinfectiebijproducten, zware metalen en bacteriën. Dat doen we steeds met respect voor de mineralen en de zuurtegraad.

Willekeurige steekproeven in België, uitgevoerd door erkende laboratoria voor en na filtratie, verzekeren de kwaliteit van onze waterzuiveringsystemen.

Lees meer

Superieure kwaliteit.

Verwijdert zware metalen

Lood komt in het drinkwater terecht via loden leidingen of loden koppelstukken. Ook in kleine hoeveelheden kan lood negatieve gevolgen hebben op onze gezondheid. Uit een studie van de Europese commissie blijkt dat bij 900.000 Belgen er nog teveel lood in het leidingwater zit.

Door gebruikt te maken van een ionenwisselaar zijn onze filters geschikt om zware metalen zoals lood uit het water te verwijderen. De prestaties op lood zijn gemeten op >98,3% reductie.

Verwijdert organische chemicaliën

Organische chemicaliën zijn chemische verbindingen die koolstof en waterstof-atomen bevatten. Voorbeelden zijn pesticiden - desinfectie bijproducten - geneesmiddelen - plastic - hormoonverstorende chemicaliën - PFOS - ...

Door gebruik te maken van meerdere soorten actieve koolstof (GAC & PPAC) verwijderen we effectief een zeer groot aantal organische polluenten.

Verwijdert bacteriën

Onze filters worden getest op bacteriën zoals e.coli en cysten waaronder cryptosporidia en giardi. Prestaties liggen voor alle geteste microörganismen op >99,99%.

Een goed zuiveringsysteem moet niet alleen bacteriën verwijderen, maar ze ook voorkomen. Daarom maken we gebruik van een unieke 4-voudige bacteriële werking.

 • Inox behuizing

  Zowel onze filters als de koelcellen zitten in een inox behuizing. Inox is een non-poreus materiaal. Dat wil concreet zeggen dat bacteriën veel minder geneigd zijn om zich aan de wanden vast te hechten. Dat is trouwens een van de redenen waarom horeca toestellen bijna altijd in inox zijn vervaardigd.

 • Zilver geïmpregneerd

  Zilver komt een bacteriële cel binnen en verzwakt de verbinding van het DNA en haar proteïnen en inhibeert zo de deling van de cel. Zilver bindt zich ook op de eiwitten van de celwand waardoor het de aan- en afvoer van stoffen verhindert. Een derde eigenschap van zilver is dat het het respiratoire systeem van de cel blokkeert en zorgt voor een afname in energie.

 • Koperen leidingen

  Koperen leidingen zijn bekend om hun antibacteriële eigenschappen. Bijna alle koelers gebruiken plastic leidingen, waardoor de vorming van bacteriën veel groter is. Onze waterkoelers vormen ook in grote ruimtes en bij veel gebruik dus geen gevaar voor bacterïele proliferatie.

 • Vortex

  Onze dispensers werken onder hoge druk. Zo kunnen bacterïen zich niet aan de wanden vasthechten en voorkomen we eventuele biofilms.

Behoud van mineralen

Vele filters op de markt werken met kleine porieën om het water te zuiveren. Daarmee haal je ook de mineralen uit het water.

Ameauré kiest ervoor om het water te zuiveren op basis van een fysieke adsorptie als via het faciliteren van een chemische reactie. Daarmee blijven alle essentiële mineralen behouden.

Getest in erkend laboratoria in Vlaanderen.

Bijna alle systemen op de markt worden enkel getest in internationale laboratoria. Maar de kwaliteit van het inkomende water beïnvloedt natuurlijk ook het resultaat. Hoewel ook onze filters internationaal getest worden, wilden we toch de effectiviteit op het drinkwater in Vlaanderen nagaan.

Daarom voeren we regelmatig steekproeven uit voor en na zuivering, op lood, op bacteriën, op chemische producten en natuurlijk op het behoud van de mineralen en pH. De laboratoria die de testen uitvoeren zijn onafhankelijke en erkende laboratoria. Ze zijn erkend door :

 • Federaal Agentschap van de Veiligheid van de Voedselketen
 • Brussels Hoofdstedelijk gewest
 • Vlaamse Landmaatschappij
 • Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
 • Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij

Contacteer ons

Heb je vragen, suggesties of interesse in onze waterkoelers, waterfilters of multifunctionele bruisend water kranen? Onze medewerkers staan klaar om jou te helpen!

Logo Ameauré

Offertes, aanvragen en/of verzoeken om ter plaatse de mogelijkheden te bekijken, zijn gratis en vrijblijvend.

* Ik ga hierbij akkoord met de Privacy Policy van Ameauré.